Τάσος Τσατάλης

Η «σφαγή» της λογικής στην ΑΕΚ

Ο Τάσος Τσατάλης γράφει στο sport-fm.gr για τις απίθανες καταστάσεις και απόψεις, που έχουν σημαδέψει από το 2013 την πορεία για την έναρξη των έργων για το γήπεδο.

***Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει, από τη στιγμή που μπήκε μπροστά το σχέδιο, για να φτάσουμε τώρα να λέμε πως είμαστε μια ανάσα από την έκδοση της άδειας για την «Αγιά Σοφιά». Τέσσερα χρόνια που «σφαγιάστηκε» η λογική.

***Είτε από κόσμο που από γνήσια αγωνία «μάσαγαν» στις διάφορες ανοησίες που διακινήθηκαν κατά καιρούς, είτε από κάποιους που επιμένουν να τα βλέπουν όλα μέσα από πρίσμα εμπάθειας για πρόσωπα και καταστάσεις στην ΑΕΚ.

***Οπότε ενδόμυχα εύχονταν να μη τα καταφέρει ο Μελισσανίδης και κάθε φορά που είχαμε σημαντικές καθυστερήσεις, έβρισκαν έδαφος για να προπαγανδίζουν απίστευτες ανοησίες. Με κορυφαία την εκπληκτική, αυτή δηλαδή που ξεπερνάει κάθε λογική σκέψη, πως ο Μελισσανίδης δεν θέλει να φτιάξει το γήπεδο και κοροϊδεύει τον κόσμο. Γιατί; Γιατί έτσι. Επειδή το λένε αυτοί.

***Θα μπορούσαν στην ΑΕΚ να το ρίξουν τέσσερα χρόνια στην πολεμική και στην κόντρα με τους πάντες και τα πάντα που προκαλούσαν προβλήματα για το γήπεδο. Φτάσαμε όμως τέσσερα χρόνια από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι διαδικασίες για το γήπεδο, για να διαγραφούν από το σωματείο ΑΕΚ, άνθρωποι που στην πραγματικότητα προσπαθούσαν να σβήσουν την ΑΕΚ από τον χάρτη.

***Δεν πολεμούν μόνο το γήπεδο. Για τυπικούς λόγους δικαστικά αμφισβήτησαν ακόμη και την εγκυρότητα συνελεύσεων από τις όποιες προχώρησε η ίδρυση των νέων ΠΑΕ και ΚΑΕ. Για τυπικούς λόγους λέω ξανά.

***Δηλαδή στόχος ήταν η ζημιά για τη ζημιά. Να ακυρωθεί η ίδρυση των νέων εταιρειών και ποιος ξέρει, μπορεί με την απίστευτη αναστάτωση που θα είχαμε μετά, να τα βρόνταγε ο Μελισσανίδης και να έμεναν αυτοί για... να σώσουν την ΑΕΚ και να φτιάξουν το γήπεδο.

***Γιατί αυτή η ομάδα ανθρώπων, ακριβώς αυτό θεωρούσε πως ήταν έτοιμη να πετύχει μέσα στο σκηνικό της απόλυτης καταστροφής στην ΑΕΚ την άνοιξη του 2013. Είχαν ήδη σχηματίσει μεταξύ τους τα μελλοντικά Δ.Σ, είχαν μοιράσει θέσεις, έβγαιναν στην τηλεόραση και κάποιοι και μοίραζαν αφειδώς εύκολες λύσεις.

***Καφενειακή κατάσταση, αφού τότε η ΑΕΚ ήταν έτσι κι αλλιώς ένα απέραντο καφενείο.

***Θα μπορούσαν λοιπόν στην ΑΕΚ με όλα αυτά που ήξεραν πως συνέβαιναν τέσσερα χρόνια, να το ρίξουν σε αυτούς, να ενημερώνουν συνεχώς γι' αυτά, να τα χρησιμοποιούν σαν δικαιολογίες και βασικά να έχουν και δίκιο. Δεν το έκαναν. Το κάνουν τώρα, που έρχεται η ώρα της άδειας.

***Και καλώς έκαναν αυτή την επιλογή. Γιατί ποιος θα μπορούσε να πιστέψει πως αυτοί οι άνθρωποι, ήταν σε θέση να προκαλέσουν τέτοιου μεγέθους προβλήματα; Κι όμως, επειδή ευτυχώς ζούμε σε μια χώρα ακόμη δημοκρατική κατά βάση, μια τέτοια ομάδα ανθρώπων, μόνο με την αποφασιστικότητα τους να κινηθούν επίμονα και οργανωμένα κυνηγώντας και το παραμικρό παραθυράκι νομικά, δημιούργησε καταστάσεις που λίγο έλειψε να γίνουν εφιαλτικές.

***Κι εμφανίστηκαν τόσο αδίστακτοι, που με τις ενέργειες τους προκειμένου να γίνει η ζημιά, έφτασαν να δίνουν επιχειρήματα, ακόμη και σε αυτούς που αμφισβητούν την κυριότητα της ΑΕΚ στο οικόπεδο στη Φιλαδέλφεια! .

***Όσο γι' αυτό που είπα πιο πάνω, σχετικά με τον σφαγιασμό της λογικής, να σημειώσω πως εκτός από αυτούς τους ανθρώπους που προκάλεσαν καθυστερήσεις επί καθυστερήσεων κι αυτοί να μην υπήρχαν, μόνο οι αντιδράσεις της δημοτικής αρχής και το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων(Μ.Π.Ε)όσο στο αρμόδιο υπουργείο ήταν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, αρκούσαν για να δικαιολογήσουν το μεγαλύτερο μέρος της καθυστέρησης.

***Οι προσφυγές στο ΣτΕ, η καθυστέρηση με την υψομετρική μελέτη και κυρίως το γεγονός πως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης για έξι μήνες δεν έβγαζε την Μ.Π.Ε σε δημόσια διαβούλευση, συνολικά σημαίνουν περίπου 2 χρόνια καθυστέρηση. Μόνο αυτά. Τα πολύ «χοντρά». Αφήστε έξω δηλαδή άλλες γραφειοκρατικές διαδικασίες και τα προβλήματα που δημιουργούσαν οι «ΑΕΚτζήδες».

***Αλλά εντάξει. Κι εγώ καταλαβαίνω την αγωνία του κόσμου, είναι σαφώς το πιο σημαντικό θέμα για την ΑΕΚ το γήπεδο. Αλλά στην αγωνία μας μέσα, μη τσακωνόμαστε με τη λογική.

***Μετά από μια 10ετία χωρίς τίποτε για το γήπεδο... Έξι χρόνια μετά το «ναυάγιο» του σχεδίου του Ντέμη, έστω και για γήπεδο εκτός Φιλαδέλφειας. Κι αντί να μιλάμε για το ότι εμφανίστηκε ένα ρεαλιστικό σχέδιο με την εγγύηση ενός σημαντικού ΑΕΚτζή επιχειρηματία, που πέρασε και από το ΣτΕ, εμείς ψάχναμε επιχειρήματα για να βγάλουμε το όλο σκηνικό «κοροΐδία».

***Θυμηθήκαμε ξαφνικά ... τον στίβο και κάναμε σημαία τα δικαιώματα της Ερασιτεχνικής, η οποία αν καταλάβαμε κάτι καλά αυτά τα 14 χρόνια που έχουν περάσει από την κατεδάφιση, είναι πως ποτέ δεν θα μπορέσει μόνη της να φτιάξει και να προχωρήσει σχέδιο για το γήπεδο.

***Εκπληκτικά πράγματα, που όμως δυστυχώς για την ΑΕΚ δεν είναι πρωτόγνωρα και κάποια στιγμή, πρέπει σαν «κοινωνία ΑΕΚ», να τ' αφήσει πίσω της. Αν θέλει να δει σοβαρά το μέλλον.

***Και το τελευταίο: Όλα αυτά, ενω η ίδια η Ερασιτεχνική έδινε την έγκριση για όλα. Δηλαδή τα μέλη που ενδιαφέρονταν να δηλώσουν το παρών στις εξελίξεις μέσω των Γ.Σ του σωματείου, πήγαιναν και στήριζαν το σχέδιο για την «Αγιά Σοφιά». Αλλά όχι, υπήρχαν κάποιοι που πάντα ήξεραν καλύτερα από τους άλλους. Είχαν δίκιο αυτοί οι πέντε – δέκα κι όχι όλοι οι υπόλοιποι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x